Probabil ca ati auzit, la fel ca mine, imnul Romaniei rasunand din masinile Politiei. Dupa cum ne anunta Mediafax, acest lucru se intampla in urma unui ordin dat de MAI, in semn de multumire pentru cei care respecta carantina.

Pentru cine nu stie, imnul national isi are originile in timpul revolutiei de la 1848. Nu de alta, dar termenul de „pasoptist” imi provoaca greata. Mi se pare o prescurtare stupida ca sa tii minte un an.

Asadar, indemnul in sine este unul revolutionar, de trezire, precum ne spun si versurile imnului. Un indemn la lupta. Mi se pare cel putin ironic si de prost gust sa dai din boxe, din masinile Politiei Romane, fix aceasta melodie, catre oameni care stau blocati in casa, sub amenintarea invizibila a unui virus cu care nu au cum lupta.

Merg chiar mai departe cu chestia asta ca sa  pun o intrebare. De ce eu imi deranjez vecinii daca ascult muzica la boxe mai tare, iar ei dau la maxim in cartier asta? Sau doar  eu tulbur linistea publica? Ma scuzati, pitici pe creier.

Iubesc si respect imnul national, dar doar politistii puteau gandi asa ceva. Mi se pare o ofensa adusa insemnatatii sale, iar acelasi lucru se va intampla si maine, la 17 si 21.

Eu propun sa ne adunam cu Politia si sa puna si Tatal Nostru la boxe, ca sa ne rugam impreuna, toti, unii facandu-si cruce de la geam iar politistii din masina (inclusiv soferul – hehe). Poate asta ne-ar ajuta mai mult.

E aproape la fel de pueril ca si campaniile lor anuale de ziua poetului Mihai Eminescu. Mi se pare ca oamenii astia traiesc intr-o alta lume, parca a copilariei, „nepatati” de duritatea realitatii sociale. Oricat ar incerca sa arate ca pot mai mult, nu par prea convingatori, nici in vorbe, nici in fapte, nici macar in poze.

Ei bine, noi sa fim sanatosi. Nu uitati ca azi se schimba ora (ora 3 devine ora 4), obicei la care se va renunta de anul viitor.

Cu bine, Din Mahala!

+1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *